NC Aquarium at Fort Fisher

Educational, immersive, a journey

Kure Beach, NC

The client’s wished to reinforce the storyline: “From the Mountains to the Sea.” The interior finishes become the backdrop that helped tell the story as the public passed through the different areas. Finishes had to have maximum durability given the elements: heavy foot traffic and many kid visitors! While working on the aquarium renovation, we also worked on the renovation of the gift shop. This was particularly exciting because our selections were in three dimensions: floors, walls, ceiling details and product display fixtures. We created sea creative light fixtures by commissioning two local artists, Fritzi Huber and Dan Brawley. We also created large graphic panels that hung like waves from the ceiling.

We loved working through finish selections and all drawings for exhibit areas, educational classrooms, administrative area, and public restrooms. For Jennifer, working as part of the design team in this project was an amazing, once-in-a-lifetime experience. There were many moving parts, so the interior--while just being a piece of it--had to be just right. It took a lot of coordination with the architects, contractors, and owners. This project was featured the Star News announcement of Big Sky's 20th year in business; find the article on our press page.

For Jennifer, working as part of the design team in this project was an amazing, once-in-a-lifetime experience.
View the Gallery